De Festivals

Antiprotest Haagse Zomer

Antiprotest Haagse Zomer

Het deelnemen aan en presenteren van festivals en bijzondere evenementen was een belangrijk doel. Het Theater aan het Spui ontwikkelde zich door de jaren heen tot een uitstekende festival-locatie. De combinatie met andere zalen in de onmiddellijke omgeving (Phillipszaal, Lucent en Nieuwe Kerk) en de mogelijkheid één gebouw te vormen met het Filmhuis en de flexibiliteit van zalen en foyer maken bijzondere dingen mogelijk. Er is een vanzelfsprekendheid om Theater aan het Spui als festivalplek te gebruiken5). Een door TahSPui geïnitieerd festival als CaDance is inmiddels de absolute koploper op het gebied van de moderne dans, een festival dat samen met Korzo werd uitgebouwd  en waarin  ook de productie van 1 of 2 voorstellingen door TahSpui werden ontwikkeld. Met de latere profilering van Korzo als dansproductiehuis is de artistieke leiding van het festival overgedragen aan Leo Spreksel, artistiek directeur dansprogrammeur van Korzo. Samen met Terts Brinkhoff werd De Parade naar Den Haag gehaald. TahSpui speelt een belangrijke rol bij etnische manifestaties die vanuit de eigen doelgroep worden georganiseerd.  Enkele Festivals die er plaats vonden; De Presentatiedagen van Rabarber, een deel Uitfestival, Festival In De Branding en het Winti-Festival, Holland Dance Festival, Crossing Border Festival,  Winternachten (nu Writers unlimited etc.), The Music in my Head, Festival Iranians on the MoveKunstbende, Hindoestaans Filmfestival, Paard Op Hol, Todays Art, de Binnenach, de Cultuurnacht, Festval de Betovering, Boekids, Bollywood, Hindustaans Vrouwenfestival, Wereldreis in Eigen Stad. Door de samenwerking met het filmhuis, het gegeven dat er 3 voorstellingsplekken mogelijk zijn, de flexibiliteit van theatrale middelen en mogelijkheden blijkt dat Theater aan het Spui een zeer geslaagde plek is voor bijzondere manifestaties en festivals.  Het Movies that matter-festival, onder auspiciën van Amnesty International, vindt de laatste jaren ook plaats in het Filmhuis en Theater aan het Spui en zorgt voor een enorme toeloop van internationaal publiek en filmmakers.

GezelligTAHS_DSC4359